Activiteiten

 

Onderstaand de drie belangrijkste activiteiten van LOB@school. Bij elke klantvraag is er een gedegen en vrijblijvend gesprek om verwachtingen optimaal op elkaar te kunnen afstemmen.

registerleraar
Trajecten visie & beleid LOB

 

Visievorming is een belangrijke start in de vormgeving van loopbaanoriëntatie of loopbaanontwikkeling in de school en/of in de regio. Hier geldt vooral: 'van bewust naar beter LOB/SLB'. Met een krachtige en gedeelde visie kan beter richting worden gegeven aan kwaliteitsverbetering en aansluitingen met het loopbaandossier. Het, uit de visie gedestilleerde, beleid en implementatieplan zorgen voor inspiratie, duidelijkheid en eigenaarschap in alle lagen van de school en bij de ketenpartners.

De inzet van een LOB/SLB-scan (schoolbreed of per team) is een prachtig vertrekpunt om met elkaar in 3 of 4 bijeenkomsten een mooi implementatieplan LOB/SLB te realiseren en de ontwikkeling te verduurzamen en 'inspectieproof' te krijgen.

 

 

 


 

Trainingen loopbaanreflectiegesprekken

 

Als visie en beleid is bepaald en het implementatieplan LOB/SLB staat, wordt vaak de vraag gesteld hoe nu de goede 'loopbaanreflectiegesprekken' te voeren. Een juiste vraagstelling aan de jongeren zorgt voor stapjes bij zelfsturing van de schoolloopbaan: 'het zweet moet op de juiste rug staan!'

Juiste reflectie geeft inzicht in de loopbaancompetenties en zorgt voor 'kwalificatiewinst' en verhoging van de rendementcijfers.

 

 

 

 

Training en coaching voor intakers in mbo en hbo

 

 

Ook bij 'instroomrechten' is een goede intake belangrijk voor een optimale plaatsing vereist een gezonde mix van competenties van de 'loopbaancoach' en van de 'assessor'. Toepassing van het criterium gerichte interview en de 'WAKKER'-methode op de opleidingscriteria geven minder uitval en switchgedrag bij de student.

Wilt u een vrijblijvend gesprek over een training op maat of een workshop neem dan s.v.p.

Workshops en masterclasses

 

LOB@school verzorgt diverse workshops, infoshops, lezingen en interactieve presentaties met diverse thema's, coaching on the job en leiding bij congressen en seminars.