21e eeuwse vaardigheden

Het zweet moet op de juiste rug staan....

Training loopbaangesprekken

 

Een training met een gedegen intake, zodat er maatwerk kan worden geleverd en behoeftegestuurd kan worden gewerkt. Er is nu ook een training speciaal voor mentoren havo/vwo; net even iets anders.

 

Een training met veel dynamiek en zelf de loopbaancompetenties ervaren. Leren van elkaars valkuilen en feed back. Stukjes theorie, samen oefenen. Scoren op eigen beeldopnames en vooral oefenen met do's en dont's. Kortom: de eigen gereedschapskist verder aanvullen en van onbewust onbekwaam naar .......

 

Credo: 'het zweet moet op de juiste rug staan'. Veel aandacht daarom voor een gedrags- en activiteitgerichte manier van vragen stellen bij het begeleiden van leerling / student.

 

Een training met toevoeging van breinprincipes, aandacht voor fases in het keuzeproces en zelf ervaren wat de 'loopbaanmat' met je doet en hoe deze toepasbaar is in de groep.

 

Tijdens de training kunnen specifieke wensen kenbaar worden gemaakt; deze worden dan zo veel mogelijk gehonoreerd in het laatste deel van de training. Zoals: ouders en LOB, keuzestijlen, corrigerende gesprekken, extra naslagwerken en 'tools'.

 

De optimale trainingsgroepen bestaan uit maximaal 12 deelnemers.

 

De basistraining van drie dagdelen is valide bevonden voor 15 punten door

 

 

Voor individuele inschrijving open training download het

 

Verdieping en/of 'coaching on the job' is mogelijk. Indien gewenst wordt er met u bij een afwijkende groepsgrootte of een individuele inschrijving uiteraard een oplossing gevonden. In dat geval graag even contact opnemen.

 

LOB@school beschikt over meerdere hoog gekwalificeerde en ervaren trainers met verdiepte kennis over loopbaanontwikkeling.

 

Opdrachtgever W. Schnoor, ex-directeur vmbo De Waerdenborch: 'In drie sessies de gespreksvaardigheden van een hele groep mentoren een boost geven: en dat het dan nog lukt ook! Mentoren komen nu beter beslagen ten ijs en het gehele LOB-verhaal binnen school krijgt daarmee een kwaliteitsimpuls. Bovendien werd de training als leuk en leerzaam ervaren'.